Avidyne Homepage
Forum Home Forum Home > Avidyne General > IFD 5 Series & IFD 4 Series Touch Screen GPS/NAV/COM
  New Posts New Posts RSS Feed - IFD100 errors
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

IFD100 errors

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Flying_Monkey View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Mar 2017
Location: CA
Status: Offline
Points: 63
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Flying_Monkey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: IFD100 errors
    Posted: 22 Sep 2019 at 7:12pm
all databases were updated to be the same and current. The IFD100 app was receiving the flight plan info and frequencies of the IFD540 but showed the following errors pictured. Can anyone help please?

Back to Top
AviSteve View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 12 Feb 2018
Location: Melbourne, FL
Status: Offline
Points: 898
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AviSteve Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sep 2019 at 10:21pm
Have you tried completely closing the IFD100 and restarting it?  By "completely closing", I mean double pushing the button and then swiping up on the IFD100 app.
Steve Lindsley
Avidyne Engineering
Back to Top
Flying_Monkey View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Mar 2017
Location: CA
Status: Offline
Points: 63
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Flying_Monkey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2019 at 12:59am
Yes I did that on the flight and this picture was taken after I force quit the app and relaunched it.

Back to Top
oskrypuch View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Nov 2012
Location: CYFD
Status: Offline
Points: 2545
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oskrypuch Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2019 at 2:05am
From what I understand on the ithingies, swiping the app away doesn't really close it out fully.

There is a method to force all apps to close and do a clean reboot, and should be tried. Method varies, but you usually soft reboot by holding the home button and power button together until it reboots, just google it for your device. (not a hard reset, which will factory reset it).

* Orest
Back to Top
Flying_Monkey View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 27 Mar 2017
Location: CA
Status: Offline
Points: 63
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Flying_Monkey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2019 at 8:04pm
Went up again today. Before I flew I gave the iPad a full restart by holding home and power.  Same errors....and I noticed while I was in OBS mode on the IFD540 the course line was drawn properly on the IFD but drawn differently on the IFD100 app...

Edited by Flying_Monkey - 23 Sep 2019 at 8:05pm
Back to Top
AviSteve View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 12 Feb 2018
Location: Melbourne, FL
Status: Offline
Points: 898
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AviSteve Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2019 at 9:58pm
The "configuration error" is the key.  When the IFD100 first starts up, it gets the configuration from the IFD540.  The IFD100 then has to be restarted in order to use that configuration.  In the off chance that the IFD100 got it on that last restart, try restarting one more time.

If that doesn't work, my only other idea is to uninstall the IFD100 and the trainer, then reinstall them both.  Then go through that whole process of letting the IFD100 talk to the panel, restart, etc.

Was this all working at one point and then just quit?  Were there any changes that could have induced it?
Steve Lindsley
Avidyne Engineering
Back to Top
wb8wka View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Jul 2018
Location: Holland MI
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wb8wka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sep 2019 at 4:34am
AviSteve:

Reach out to Jorge in technical support. We found an actual communications error between 10.2.3.1 and the latest IFD100 release. It supposed to be fixed in 10.2.4.1
Back to Top
Capt.Caveman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Jul 2019
Location: USA
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Capt.Caveman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Oct 2019 at 10:23pm
I have the same issue...restarted,Uninstalled, Nothing is changing it. Seems like it is not me...hopefully they find a fix

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.